Macedón fordítás:

Vállaljuk cégbemutatók, katalógusok, szerződések, tulajdoni lapok, weboldalak, ajánlati felhívások, pályázatok és egyéb dokumentumok macedón fordítását.

A macedón nyelv az indoeurópai nyelvcsalád szláv ágába tartozik, közel 2 millióan beszélik, Macedónia hivatalos nyelve. A macedón ábécé alapja a szerb cirill ábécé, de egyes fonémák eltérőek a szerb cirill ábécétől. A macedón és a bolgár nyelv között sok a hasonlóság, a macedón és a bolgár nyelv beszélői jelentős mértékben megértik egymást.

Macedónia fővárosa Szkopje, néhány további nagyobb város: Kumanovo, Bitola és Tetovo.

A macedón állampolgárok száma megközelítőleg kétmilliót, azonban ez a szám nem tükrözi a macedón nyelvet anyanyelvi szinten beszélők számát, hiszen az ország határain belül csupán 1,1 millióan beszélik az állam hivatalos nyelvét. Ennek oka, hogy a lakosoknak csak 55%-a macedón nemzetiségű, mellettük az albán kisebbség jelenléte rendkívül jelentős (35%), míg a fennmaradó 5% megoszlik a török, a szerb, a görög, a bolgár és a román etnikumok között. A macedón nyelvet mégis 2-2,5 millióan beszélik a világban, főként a szomszédos Bulgáriában, de macedón diaszpórák Ausztráliában és az Egyesült Államokban is fellelhetőek, köszönhetően az ország késői függetlenedésének, és az ebből fakadó intenzív kivándorlásnak. Érdekesség, hogy Görögországban is nagyszámú macedón nyelvhasználó él. A macedón nyelvben sok a görög jövevényszó és a török történelmi érintkezés okán szintén számos török eredetű török szóval is gazdagodott a macedón nyelv, az újkeletű szavait pedig a szerb nyelvből vette át. Így a macedón nyelv sokszínűsége, szókincsének szerteágazósága nagyban megnehezíti a macedón fordítás elkészítését, amit mindezek miatt tanácsos tapasztalt fordítóirodára, vagy a macedón nyelvet jól ismerő macedón fordítóra bízni.

Nemrég elkészült macedón fordítások:


» Cégkivonat fordítása, 7 oldal
» Villamosenergia tender fordítása, 51 oldal
» Szerződés fordítása, 7 oldal