Növekszik a fiatal munkanélküliek száma, egyre fontosabb a hibátlan motivációs levél fordítás

A motivációs levél az önéletrajz egyik fontos kísérője, amely arra szolgál, hogy saját tapasztalatainkat, tudásunkat és ambíciónkat bemutathassuk az adott munkához kapcsolódóan. Ez a dokumentum a kiválasztás során dönthet arról, hogy a munkáltató számára megfelelő képességekkel rendelkezünk-e az adott pozíció betöltéséhez.

Növekszik a fiatal munkanélküliek száma

A 24.hu 2020. januári felmérése alapján úgy tűnik, hogy véget ért az aranykor, és az utóbbi néhány hónapban jelentősen növekedett a fiatal munkanélküliek körében történő elbocsátások száma:

A tavalyi év végén mintegy 8.300 fővel több fiatal munkanélkülit regisztráltak Magyarországon a korábbi évekhez képest.

Erre a 4 dologra figyelj a siker érdekében

A siker érdekében megmutatjuk, hogy milyen szempontok alapján készítsd el motivációs leveledet annak érdekében, hogy felkelthesd a kiválasztó személy figyelmét:

  • Elsősorban arra figyelj, hogy mindig a megcélzott pozíció betöltéséhez szükséges információkra és tulajdonságokra fókuszálj.
  • Mindezek mellett a motivációs levél legyen logikusan felépített és tagolt.
  • A helyesírási hibák ellenőrzéséről se feledkezz meg.
  • A kompetenciák bemutatása pedig konkrét példákon keresztül történjen, ugyanis ezáltal lehet bizonyítani képességeink gyakorlati alkalmazását.

Kép: Pixabay

Külföldi munka esetén fontos a hibátlan motivációs levél fordítás

Abban az esetben, ha külföldi munkára jelentkeznél, bízd a motivációs leveled fordítását tapasztalt fordító irodára:

mivel így elkerülhetőek a helytelen megfogalmazások és esetleges helyesírási hibák.

Ha pedig közeli a jelentkezési határidő, akár néhány óra alatt is megkaphatod a fordítást, így akár azonnal megteheted az első lépést az állás sikeres megpályázáshoz.